REVIEW – ASUS ZenPower – Cum alegi o baterie externă

Sunt sigur că deja te uiți la bateria telefonului tău, în timp ce te pregătești să pleci de la birou, și te întrebi dacă te mai ține până acasă. Dacă plănuiești să te vezi cu prietenii la o bere, atunci vei alege probabil masa din apropierea prizei.

Există o soluție simplă și foarte comodă care te va scăpa de această grijă, o baterie externă. Îi se mai spune și Power Bank. Ai de ales între o varietate de modele, dimensiuni și culori. Aici nu mă bag. Dacă ție îți place culoarea roz sau dacă preferi portocaliul, e strict alegerea ta.

Am să îți spun însă ce înseamnă acele cifre de pe cutie și de ce este important să fii atent la ele atunci când alegi o baterie externă.

Cobaiul este o baterie externă ce poartă numele ASUS ZenPower ce poate încărca de aproape trei ori, de la zero, un smartphone. Sau chiar trei smartphone-uri consecutiv, dacă nu ești singurul de la masă cu această problemă.

Specificații:

Capacitate: 10.050 mAh

Încărcare la 5.0 V și 2.0 A (aproximativ 5 ore cu intensitatea specificată, un încărcător de 2.0 A)

Descărcare la 5.1 V și 2.4 A

Greutate 235 grame

Capacitatea bateriei externe

Capacitatea unei baterii externe poate varia între 1.000 mAh și 20.000 mAh. Cu cât mai mare, cu atât mai bine, nu? Important este să știi care este capacitatea bateriei telefonului tău. Dacă aceasta este, de exemplu, de 2.000 mAh, atunci ai nevoie de o baterie externă de cel puțin 3.000 mAh pentru a asigura o încărcare completă.

Există niște pierderi. Celulele unei baterii au în general 3.6 V. Bateria externă are un curent de ieșire de 5.0 V. De aici și acele pierderi. E bine să iei o marjă de eroare de 20-30%.

Intensitatea de descărcare

Vorbesc aici de bateria externă și e matematică simplă. Se măsoară în Amperi/Oră și îi se mai spune și amperaj. Un telefon cu o baterie de 2.000 mAh (2.0 Amperi) se va încărca într-o oră cu un încărcător de 2.0 A. Dacă folosești un un încărcător cu intensitate mai mică, 1.0 A de exemplu, aceeași baterie se încarcă în două ore.

O mică precizare, portul USB al unui computer are în general 500 mAh (0.5 A). Dacă încarci telefonul de la PC s-ar putea să dureze și 4 ore.

One Comment

  1. Mihai
    06/01/2017
    Reply

    Salut, mi-am cumparat aceasta baterie si am bagat-o la incarcat cum izici in manual 9 am bagat-o la un usb de la un usb hub care este conectat la laptop), 12 h am lasat-o si nu s-a incarcat nici 25% (era deja incarcata jumate cand am primit-o), intrebarea e e stricata a mea sau asa se incarca ea, Acum am bagat-o la un incarcator de allview de 0.5 amperi ora si tot nu s-a incarcat 25 %, care este problema de nu se inacrca? Multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *