REVIEW – ASUS N551J – Nu e Ultrabook, e ceva mai mult

Am avut o revelație acum ceva vreme. Era într-o toamnă când petreceam zile întregi la redacție ca să termin niște teste ori „ca să plece revista”! Am înțeles că nu există un produs perfect. Unul care să le facă pe toate, să aibă o baterie excelentă și, dacă se poate, să fie și foarte ușor. Nu există, sau cel puțin nu încă. La fel se întâmplă și cu un laptop. Nu poate fi foarte performant și foarte ușor în același timp.

Pe această categorie diferența o face procesorul. Mai exact TDP-ul (Thermal Design Power). Pe scurt, un ultrabook are un procesor cu un TDP de maxim 17 W. Pe ASUS N551J, procesorul are un TDP de 47 W și este folosit chiar și pentru laptop-urile de gaming ale producătorului, seria ROG, G750, G550. Cu cât această valoare TDP este mai mare cu atât procesorul este mai puternic, mai fierbinte și implicit va consuma mai multă baterie.

Am făcut această paranteză tehnică tocmai pentru a evidenția diferența dintre acest laptop și un ultrabook. ASUS N551J nu este un ultrabook, e ceva mai mult. E un înlocuitor pentru un desktop performant. E o mașinărie ce poate susține câteva ore bune de gaming, asta după ce ai editat 150 de poze și 50 de minute de video de la utlimul eveniment. Sigur, nu fără a îl conecta cel puțin odată la priză în tot acest timp.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *