REVIEW – ASUS PB279 – Poate cel mai bun monitor 4K de până acum

Ai crede că exagerez, însă nu, nu e așa. Am testat destule monitoare ca să îmi dau seama când am în față un monitor bun, cu adevărat bun. ASUS PB279 este acest monitor. Nu este perfect, la fel ca orice produs de pe lumea asta. Am spus-o și o să repet, nu există produs perfect. Peste tot mai e loc de îmbunățiri. În cazul nostru poate fi un conector în plus, un element din meniu, sau poate alt design. Deja am devenit prea subiectivi, nu?

Următorul tău monitor trebuie să fie unul 4K. Ii se mai spune și UHD. E o diferență mică și nesemnificativă între ele. 4096 de pixeli vs 3840 pe orizontală. Atât. Iar diferența asta mică vine de la diferența dintre standardul cinematografic față de cel al produselor consumer. E și mai ușor să produci un display cu 3840 pixeli pe orizontală, fix dublu față de cei 1920 ai unui monitor FullHD.

ASUS PB279 excelează la mai multe capitole. Unul este construcția. E făcut să reziste, să se miște ușor pe masă, doar cu un deget. E făcut să nu se zgârie atunci când îl ștergi prima dată de praf, cum se întâmplă cu toate monitoarele și televizoarele acrylice, lucioase.

Al doilea este conectivitatea. E făcut să poți conecta la el 6 dispozitive diferite, fiecare cu o rezoluție FullHD sau mai mare. Un PC, un laptop, un alt PC, eventual și un receiver HD. Dacă nu te mulțumesc boxele interne, lucru puțin probabil, scoți un cablu audio pentru boxele tale preferate. Apoi îl așezi frumos pe spatele monitorului ca să nu fie prea vizibil.

Al treilea este panoul, adică ecranul. Nu este cel mai rapid dintre toate, dacă deja te gândești la un GTA V în 4K, însă ține pasul cu toate animațiile și nu te stresează cu efecte ciudate de imagine. În plus, are culori de invidiat. E un panou MVA, o încrucișare dintre IPS și alte tehnologii mai puțin cunoscute, și e vizibil din orice unghi. Puteți sta și 5 în fața lui fără ca cei din laterală să vadă alte culori, mai distorsionate.

E ieftin? Ei bine, nu! Nu e nici foarte scump. În jur de 3000 de lei. Pentru banii ăștia însă, știi că ai făcut o investiție pentru 5 ani. Stai liniștit, nu ai nevoie de mai mult decât 4K pentru perioada menționată. Accelerează tehnologia dar nici chiar așa. Dacă lucrezi cu programe de editare foto-video știi cât de important e un monitor bun. Nu, nu trebuie să arunci câteva mii de euro pe un Eizo, nu cred că lucrezi pentru filme de la Hollywood, nici pentru revista Time.

One Comment

  1. Alex
    10/05/2017
    Reply

    Salut, nu stiam unde sa-ti scriu dar daca tot te-ai “jucat” cu un asus poate-ti pica pe mana si un asus vivo x (M80CJ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *